Citaten


G.V. uit Wolvertem (11 oktober 2012)

‘ Juli 2012, in Wolvertem, een mooie zomeravond op een terrasje met ….Virginie.

We hebben afgesproken, Virginie en ik, op een terras in Wolvertem.  Ze is er al als ik toekom en zit mij glunderend op te wachten achter een glas frisse sangria.  Ze staat op en begroet me hartelijk.  Een stralende jonge dame, koket gekleed,  haar blonde haren mooi opgestoken, staat  nu voor mij.  Dat is Virginie, op en top!

We praten over koetjes en kalfjes, over het verleden en de toekomst, haar studententijd, haar carriere als advokaat en haar politieke ambities .  We wisselen van gedachten over de ‘gemeentepolitiek’, de huidige problematiek en over hoe het beter moet en kan.  Ze is intellegent en vastberaden om het beste van zichzelf te geven.

Gevoelige onderwerpen komen ook aan bod.  Ze spreekt met diep respect over haar moeder die veel te jong overleden is.

Er volgt een serene stilte. Ook dit maakt reeds deel uit van haar leven.

Plotseling passeert er een imposante figuur langs ons tafeltje.  Het is warempel Eddy Merckx !  De icoon van Meise en mijn idool…. Sinds mijn kinderjaren heb ik een ongelofelijke bewondering voor deze man.  Ik durf amper naar hem te kijken maar Virginie spreekt hem ongedwongen en lachend aan, terwijl ik schuinweg vanonder mijn bril naar hem gluur.  Ze kan met elk niveau van mensen praten en omgaan.

Na zo’n deugdelijk gesprek op een mooie zomeravond, staat mijn besluit vast : We zetten Virginie aan het roer van ons schip en Meise zal er wel bij varen !’Inwoner uit Merchtem (10 oktober 2012)

‘Hey Virginie,

Via FB vind ik niet altijd even “praktisch”, vandaar via deze…..

Niet éénvoudig, vermits ik jou een redelijk aantal zaken op een beknopte manier wil vertellen.

Ik ben ervan overtuigd dat jij op regelmatige tijdstippen jouw persoonlijke “swot”-analyse maakt en ten volste beseft wat je voor JEZELF en voor ANDEREN doet en betekent, zowel op maatschappelijk als professioneel vlak.

Ik besef, als buitenstaander (lees = niet-inwoner van Meise) dat je je afvraagt, hoe kan hij nu over mij oordelen (?), maar ik wil echter niet over jou oordelen, maar eerder beschrijven welke indruk ik van je heb en hoe ik het interpreteer.

Virginie, de manier waarop (uiteraard de bevindingen via de FB foto’s en artikels) je met mensen omgaat, de charmante gemeende glimlach die je steeds toont, de enthousiaste, maar eveneens doordachte (website ed.) manier waarop je jouw campagne aanpakt en nog tal van kenmerken die ik in jou bemerk, zullen wel hun vruchten afwerpen hoor.

Je zorgt, door tal van initiatieven, dat jij jezelf dichter bij de maatschappij (lees=mensen) brengt, want de burger heeft nu éénmaal nood aan het feit dat beleidsmensen ogen en oren hebben voor hun problemen en verzuchtingen.

Ik heb al een paar maal gemerkt, op basis van jou “tussenkomsten” en uiteenzettingen die ik her en der lees, dat je recht voor de raap bent……. mensen appreciëren dat en dat loont op termijn!

Ik wil nog even iets kwijt over jou “vertwijfeling”.

Ik kan mij vergissen hoor, maar is het echter niet typerend voor mensen die de lat voor zichzelf hoog leggen, dat er soms een moment van aarzeling optreedt, net omdat je vreest dat je juist al de zaken waarvoor je werkt, ijvert en garant voor staat, niet in praktijk zal kunnen omzetten? Never give up !!! Don’t worry. Ooit, en je moet volharden, dan zullen al jouw voorafgaande inspanningen beloond worden, ben ik zeker van en…. euh… BTW, je hebt eigenlijk ook al heel wat bereikt, niet ?!

Een “klein” (nou ja klein) voorbeeld : Maggie De Block (natuurlijk ken ik jouw mening niet over haar) …. maar toch als voorbeeld te stellen : jarenlang naarstig achter de schermen gewerkt…..en kijk…… de rest kan je zelf invullen…..

Ik zou nog pagina’s willen/kunnen doorgaan over van alles en nog wat (misschien moeten we dat bij gelegenheid maar ’ns doen hé)….

maar wil ik jou hiermee een hart onder de riem steken, niet alleen voor komende zondag, want hopelijk blijft iemand van jouw kaliber en met zulk een flair en “panache” er verder tegenaan gaan !!!

Ziezo, op een drafje….. in A Nutshell and with humble respect,

Met de beste groeten’

Sahin DEFEVER (september 2012)

Druivenkoningin 1983Ik leerde Virginie kennen toen ze verkozen werd als Druivenkoningin te Overijse een aantal jaren nadat ikzelf ook ambassadrice van de Belgische Druif mocht zijn.

Na al die jaren prijs ik mezelf gelukkig dat Virginie een hechte vriendin geworden is.

Samen met nog een aantal ex-druivenkoninginnen-vriendinnen spreken we regelmatig af voor een gezellig samenzijn. Wie het heft in handen neemt om die onderonsjes te organiseren en daadwerkelijk zorgt dat er iets van de grond komt, is uiteraard Virginie. Daarom gaven we haar ook de troetelnaam “Queen-mum”. Ze staat er dan ook op dat eenieder de afgesproken datum respecteert. Ze is zelfs in staat en heel vindingrijk om buitengewone manieren te bedenken om toch maar iets voor elkaar te krijgen. En ze bereikt dan ook, soms tot ieders verbazing, iedere keer haar doel. Een moeilijke situatie gaat ze dus zeker niet uit de weg.

Elk uitstapje met haar is altijd een plezante bedoening waar we naar uitkijken. Virginie staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ze vindt het formidabel andere mensen te leren kennen.

Als je haar een label zou mogen opspelden dan omschrijft dit perfect waar ze voor staat : “Eerlijk en oprecht”. Ze neemt zeker geen blad voor de mond maar zo weten we wat we aan haar hebben. Een échte vriendin.

Virginies passie voor perfectie is de rode draad door haar leven. Wij weten dat ze, op welke reünie dan ook, tip top in orde verschijnt én stipt op tijd.

In deze periode voor de verkiezingen leven we mee met haar vastberadenheid waarmee ze timmert aan die weg van haar politieke carrière. Ik ben er dan ook zeker van dat ze heel goed beseft dat als je het niet professioneel aanpakt, je niet serieus wordt genomen.

Mag er ook eens een elegante, modebewuste politica voor de dag komen? Een zelfbewuste, flexibele vrouw die van een bruisend maar toch gestructureerd leven houdt?

Veel succes, Virginie !    DE CROO Alexander (augustus 2012)
Voorzitter Open Vld – Brakel
Virginie is iemand die je echt moet leren kennen. Ze doet aan politiek zoals ze is als persoon: met het hart op de tong, met veel vuur en passie. Ze heeft ambitie, ziet altijd wel zaken die beter gedaan kunnen worden. En ze is een ‘doener’: aan politiek doen is om zaken te realiseren, niet om te palaveren.

Maar Virginie heeft nog iets meer dat haar onderscheidt.  Ze doet aan politiek met zeer veel vrouwelijke charme. Ze heeft een luisterend oor, is altijd op zoek om zaken bij te leren en mensen te helpen.

Spreek haar aan, ze zal u overtuigen dat ze alle kwaliteiten heeft om uw steun te krijgen in Meise.”

VAN QUICKENBORNE Vincent (augustus 2012)
Belgische Vicepremier en Minister van Pensioenen – Kortrijk
“Virginie is vat vol energie waarop je altijd kan rekenen.  Ze pakt de problemen aan,  liever dan erover te praten. Als oud-competitiezwemster was ze gedreven en ambitieus , maar als politica vind ik haar helemaal olympisch.”

DE BLOCK Maggie (augustus 2012)
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie – Merchtem
“Begeesterd door de politiek en door Meise…een echte meerwaarde!”

VANHENGEL Guy (augustus 2012)
Brussels Minister van Financiën, Begroting en Externe Betrekkingen – Brussel
” Virginie, onze liefste druivenkoningin aller tijden, slaagt erin om een stevige sérieux op te bouwen in de politiek. Zowel plaatselijk als bovenlokaal is Virginie een straffe madam, één met pit. Standvastig, rechtdoor, met charme en flair behartigt ze steeds de belangen van de Meisenaars. “Ge doe da iel goe, Virginie, voesj doen!”, zeggen ze in Brussel.’

TURTELBOOM Annemie (juli 2012)
Minister van Justitie – Antwerpen
“Je voelt direct dat ze geboren is voor de politiek. Recht door zee, vol energie en ze zal altijd haar zelf blijven. Een liberaal om trots op te zijn.” “Virginie blijft op en top haarzelf. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze weet waarover ze praat. Klassedame.”

AMPE Els (juli 2012)
Brussels Volksvertegenwoordiger – Brussel
” Virginie ziet wat fout loopt en pakt de problemen aan. Gedreven en hartelijk.”

CORTOIS Willy (juli 2012)
Gewezen Federaal volksvertegenwoordiger – Vilvoorde 
“Virginie is nog altijd gebeten en gepassioneerd door de politiek”

CEYSENS Patricia (juli 2012)
Vlaams Volksvertegenwoordigster, Ondervoorzitster Open Vld nationaal – Leuven
“Virginie, dat is pure liberale klasse”

DE KNOP Joeri (augustus 2012)
Goeie vriend – Schoten
«Knap, lief, intelligent, dynamisch, ondernemend en politiek supergeëngageerd… V’ke verenigt het allemaal in zich. Met een hart dat passioneel klopt voor (verre) reizen en sport — en koers in het bijzonder —, wat onze band zoveel hechter maakt. Virginie is een pittige, ongecompliceerde, rechtvoorderaapse madam. Een alerte, enthousiaste en van menselijke warmte vervulde toppolitica, met een benijdenswaardige dossierkennis en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. De liberale ‘Iron Lady’ die ze in Meise (en ver daarbuiten) nodig hebben! Mijn allerliefste maatje waar ik nog menige goeie tafel en diepe zieleroersel wil mee delen.»

CALLENS Bernard
Uitgever Wielerjaarboek – Blankenberge
De jongere en assertievere versie van Annemie NEYTS” “Zij is van Meise, ik van Blankenberge. Honderd en dertig kilometer scheiden ons. En toch zijn wij closer dan je zou vermoeden. Daar moet dus meer achter zitten. En inderdaad: Virginie De Klippel is één van de vele interessante personen die het wielrennen mij heeft opgeleverd. Dankjewel, … Geert. Virginie De Klippel, wat een zegen om haar te kennen en wat te mogen beléven. Opgevoed in betere kringen was zij toch niet vies van triviale uitdagingen. De wielrennerij en missverkiezingen hielden haar uit een ivoren toren en outten haar als een jonge vrouw van vlees en bloed. Het legde haar geen windeieren. Met haar ex-vriend, het weifelende en daarom inmiddels jammerlijk gestopte wielertalent Geert Van Humbeeck, was zij vele jaren samen. En in 1998 werd zij in Overijse als Druivenkoningin geïnaugureerd. Ook in haar dagelijkse bestaan is zij niet voor één gat te vangen. Tegen haar heeft niemand moeten zeggen “Plus est en vous”. Zij zegt het liever zelf tegen mensen in wie ze meer ziet dan die zelf vermoeden. De advocate aan de Balie te Brussel op het kantoor “van Cutsem-Wittamer-Marnef & Vennoten” maakt ook politieke ambities waar. Sedert 2001, toen zij nog zesentwintig moest worden, is zij schepen in Meise en naderhand scheelde het maar weinig of zij werd één van ‘s lands jongste volksvertegenwoordigers ooit. Virginie De Klippel is bloedmooi en oogt lief en bevallig. Maar wees op je hoede en riskeer het niet om door eigen schuld / dikke bult met haar in aanvaring te komen. Je zal ervan lusten. Virginie is dus duidelijk een vrouw met ballen of veel mooier gezegd: een jongere en assertievere versie van Annemie Neyts, die als nationale politica ook een enorme uitstraling bezat maar die zich te braafjes liet muilkorven en wegpromoveren door bobo’s van de VLD-partijtucht. Met Virginie De Klippel zullen ze dat niet moeten proberen, denk ik, of ken ik haar toch niet zo goed? Zo’n witte raven kan de nationale politiek alvast goed gebruiken om de opmars van teleurgestelde en radeloze kiezers in te dijken. Daarom moet zij niet enkel op 8 oktober in het schepencollege van Meise (waarom niet als burgemeester?) herkozen worden maar in het najaar van 2007 als volksvertegenwoordiger. Voor de politiek in het algemeen en haar kiezers meer in het bijzonder. Ik kan daar, als kustboy, helaas mijn stemmetje niet toe bijdragen.”CLOETENS Heidi
Zeer goede vriendin – Druivenkoningin 1995 – Elewijt
“Virginie werd enkele jaren na mij Druivenkoningin. Op de avond van haar finale was ik er getuige van hoe ze iedereen verbaasde met een aangrijpende speech over de vrouw in de politiek. Ze had een doordachte en onderbouwde mening, en kreeg bovendien iedereen stil met de manier waarop ze die uiteenzette. Ze zal toen al wel geweten hebben wat haar passie was en waar haar toekomst lag, en ikzelf was dan ook niet verrast toen ik vernam dat ze besloten had zelf de politiek in te stappen. In Texas, waar ik zelf 2 jaar woonde, zouden ze haar omschrijven als een vrouw met ‘ brains and balls’. Dat kan een gevaarlijke combinatie zijn, ware het niet dat we allemaal weten dat Virginie altijd het beste met iedereen voor heeft. Dat is waarschijnlijk haar mooiste eigenschap, en de voornaamste reden waarom we nu nog altijd vriendinnen zijn. Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen die een eigen visie hebben maar tegelijk de openheid bezitten om andere meningen te apprecieren. En als je die mening dan nog, zoals Virginie, op een krachtige en duidelijke manier kan overbrengen, dan heb je volgens mij alle troeven in handen om al je politieke ambities waar te maken.”

DE BLOCK Eddy
Burgemeester van Merchtem (VLD)
“Virginie: altijd en overal aanwezig , goedlachs , maar weet verdomd goed waarover het gaat. Is er voor iedereen!”

DE GREEF Anouk
Supervriendin – Druivenkoningin 1997 – Machelen
“Virginie is voor mij mijn steun en toeverlaat, een vriendin waarop je kunt bouwen en rekenen! Een persoon met zoveel kwaliteiten en capaciteiten. Als Virginie haar tanden in iets zet, dan gaat ze er ook voor 100 % voor, politiek is daarom ook een ideale ‘uitlaatklep’ om haar sociale vaardigheden, haar ruime kennis en inzichten en haar ambitie om de zaken aan te pakken en te verbeteren; te gebruiken en verder uit te bouwen. Zolang Virginie aan politiek doet, ga ik als het ware met een ‘gerust hart’ de toekomst in…”DEWAELE Katleen
Zeer goede vriendin – Druivenkoningin 2001 – Neerijse
“Onze vriendschap is nu vijf jaar oud en toch heb ik het gevoel dat ik Virginie al van kindsbeen af ken. Virginie is voor mij alles wat ik in een vriendin zoek : je bent nooit te veel voor haar, kan altijd op haar advies rekenen en ze heeft het beste met je voor. Ik ken bovendien weinig mensen met zoveel energie als Virginie!”GORIS Stef
Federaal volksvertegenwoordiger – Tienen (VLD)
Voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de West-Europese Unie (WEU)
“Virginie De Klippel heeft intussen meer dan voldoende bewezen dat ze politiek heel wat in haar mars heeft. Nu komt het grotere werk er écht aan en ik meen dat Virginie daar helemaal klaar voor is. Vanuit Tienen wens ik haar een schitterende verkiezing toe !”

MILLECAM Marielyne
Vriendin – Druivenkoningin 2005 – Aalst
” Als ‘Queenmom’ van de druivenkoninginnen is Virginie een hele grote steun. Tijdens mijn jaar als druivenkoningin kon ik steeds bij haar terecht voor aanmoedigende woorden, enthousiasme en raad. Niets is te veel voor haar. Ondanks haar vele werk, staat ze altijd voor je klaar. Virginie is voor mij een straffe, sterke madam waarop je steeds kan rekenen.”STAELRAEVE Sofie
Kuurne (VLD)
www.sofiestaelraeve.be “Ik kom Virginie niet iedere dag tegen, maar zeg mij haar naam en ik denk spontaan aan: sympathiek, gedreven, stevig in de schoenen en vooral lekker zichzelf! Veel succes op 8 oktober, Virginie.”VERBESSELT Jef
Ex – schepen en raadslid voor de VU in Meise – Meise
” Eigenlijk had ik het 25 jaar geleden al zien aankomen…Virginie, onze ‘girl next door’, bracht veel tijd door met mijn 2 dochters en een hele resem andere kids uit de Adenauerlaan en omstreken. Toen reeds toonde ze haar leiderscapaciteiten en initiatief. Als er ‘schooltje’ werd gespeeld was zij meestal de juf naar wie moest geluisterd worden. Ook voerde ze de regie bij het aanleren van de danspasjes op de hits van Madonna. Echt geen meelopertje dus en in de soms verhitte discussies wist ze toen al serieuze argumenten te gebruiken… Toen ze me zes jaar geleden vertelde dat ze kandidate was voor de VLD, verwonderde me dat niet. Ik vond het een prima idee, op voorwaarde dat ze zich niet in een hoekje zou laten drummen door de ouwere ‘rotten in het vak’. Maar dat gebeurde duidelijk niet…Je moet het maar doen…bij de eerste deelname aan gemeenteraadsverkiezingen onmiddellijk verkozen worden en dan nog een schepenambt opnemen. Aangezien ik ook heel wat politieke ervaring heb opgedaan ( eerst als journalist, dan als schepen en gemeenteraadslid voor de VU ) heb ik haar af en toe trachten te waarschuwen voor de valstrikken van de lokale politiek en steeds herhaald dat ze vooral moest relativeren. Die ( wijze ?) raad heeft ze al lang niet meer nodig ; ze is nu helemaal ontbolsterd tot een gedreven en ervaren politica die, naar ik hoop, ooit nog de lokale politiek zal overstijgen en ook op nationaal niveau haar zeg zal kunnen doen. Het straffe is dat ze heel die tijd zichzelf is gebleven en , ondanks een superdrukke agenda, steeds tijd weet te vinden voor de mensen uit haar omgeving. De kiezers van Eversem, Rode en Limbos hebben Virginie zes jaar geleden in hun armen gesloten. Ik ben er zeker van dat nu ook de rest van de gemeente dat met veel plezier zal doen.

VERSCHUEREN ANNICK
Zeer goede vriendin – Druivenkoningin 2003 – Schelle
Als ex-inwoonster van Meise ken ik Virginie al geruime tijd. Toen ik een aantal jaren geleden Druivenkoningin werd leerde ik ook de persoon achter de affiches en het verkiezingsdrukwerk kennen, en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet meer voor Virginie kan kiezen aangezien ik verhuisd ben naar het Antwerpse. Dat terzijde gelaten beschouw ik Virginie als een zeer lieve vriendin, die altijd bereid is om plezier te maken en te lachen, en daarnaast ook de gave heeft om de juiste dingen te zeggen op de juiste momenten. Bovendien beschikt ze over een uitzonderlijk organisatietalent: feestjes, BBQ’s, vriendinnen-avondjes: wij vragen… en Virginie organiseert.  Het klinkt cliché, maar zoals haar is er maar ééntje! Een uniek persoon, een unieke vriendin.