September 01, 2012
Wist je dat ….
 Ik voor en na de verkiezingen heel wat superlieve steunmails en smsen kreeg waarvan ik er jullie een aantal niet wil onthouden. Geloof mij: dat is nu eens iets waaraan men zich als kandidaat echt optrekt… Superdikke merci aan elk van jullie!

► “Beste Virginie, Drukke maanden heb je achter de rug. 9 maanden geleden was alles nog uitzichtloos. Ik herinner me nog dat je ‘s anderendaags het gemeenteplein “opslenterde”. Alles leek zo ingewikkeld, zo zwart… Je had de moed helemaal opgegeven. Iedereen probeerde jou er moreel bovenop te krijgen…niets hielp! Maar er iets dat je typeert : een uitzonderlijke en buitengewone gedrevenheid. Een gedrevenheid die jou steeds naar voor stuwt. Deze bracht jou er na enkele weken al bovenop en vertaalde zich in strijdvaardigheid zoals ik die alleen maar bij jou ken. Enkele maanden later krijg je het zeer heuglijke nieuws dat je je weer mag opmaken voor een rondje. Het wordt geen gemakkelijke taak, want het is weer roeien tegen de stroom in en toch…geef je weer al het beste van jezelf. Er is één zaak die me markeert bij de uitslagen van gisteren : Je bent WEER vooruit gegaan!!! Je zei me een jaar geleden : “100 stemmen, dat is enorm! Dat zijn 50 koppels die je moet overtuigen om op U te stemmen”. Welnu, met bijna 5.000 stemmen, wil dat zeggen dat er 2500 koppels voor jou hebben gestemd. 2.500!!! Ik denk dat ik hier maar één ding op kan zeggen : “Chapeau!” Want je hebt elke dag het beste van jezelf gegeven, je eigen campagne gevoerd en ELKE stem door jouw overtuigingskracht weten te winnen. Dit is meer dan schitterend. Proficiat met dit prachtige resultaat! Ik ken je plannen voor de komende weken niet, maar hopelijk kan dit beeld op de kaart jou enkele seconden een gevoel van welverdiende rust en vakantie brengen… Tot binnenkort”

► “Ik begin meer en meer te beseffen dat personen zoals u een zeldzaamheid zijn. Had deze morgend gezien naar de voorkeurstemmen en toen waren ze nog niet volledig en wist nog niet wat te denken. Nu weet ik: je verdient een hele dikke chapeau. Het bewijst des te meer dat aan u niks te verwijten valt. Zulke complimenten bewijzen eens te meer wat voor iemand dat je bent. Ik ben fier om je te mogen kennen, ook al laat ik dit niet altijd blijken.”

► “5000 stemmen das niet mis…. Maar eigenlijk is dit logisch, want ik denk van zodra iemand je kent, die persoon dan ook automatisch op jou stemt, want zoals jij klasse, schoonheid, verstand en menslievendheid uitstraalt, dan is iedere kiezer direct verkocht… (spijtig dat ik niet op jou kon stemmen)”

► “Ik heb hierjuist nog eens uw website doorgenomen – vooral uw dagboek dan, want ik moest effe bijbenen – en ook al is het resultaat er nu misschien niet naar (ik las over een coalitie CD&V, VLD èn Socio’s???), je hebt super hard uw best gedaan en ik hoop dat je toch fier op jezelf bent!  Alleszins, ik snap niet waar je de tijd haalt om èn uw job te doen als advocate èn politiek zo actief te zijn èn dan nog eens zoveel tijd te steken in uw vrienden en familie!”

► “Eerst en vooral proficiat met je persoonlijke score. Als ik goed gezien heb zijn er dat 4.869. In het kieskanton wordt de schade voor de VLD ook beperkt.We wisten natuurlijk dat VLD klop ging krijgen,maar het is nog niet zo katastrofaal als bij SPA-Spirit. Hoedanook, je hebt het zeer goed gedaan, wees daar maar gerust in.Bij de VLD moeten ze u maar eens beginnen nadenken over interne veranderingen , het zachtjesaan opzij schuiven van enkele oude knarren en het scheppen van mogelijkheden voor de jonge generatie. Ondanks de achteruitgang denk ik dat er voor jonge mensen zoals jij zeker opportuniteiten gaan komen. Dat is dus zeker positief voor jou. Neem nu maar een paar dagen (weken?) platte rust om te bekomen…”

► « Hoi Virginie, hier ben ik nog eens… Een van de zovelen, absoluut niet de eerste en zeker ook niet de laatste. Tja, je zal het wel al ondervonden hebben aan het aantal sms’jes dat je al gekregen hebt dat er ongeloofelijk veel mensen achter je staan. En daar zal eender welke uitslag niets aan veranderen. Ik hoop dat ik je straks een welgemeende proficiat mag sturen voor het behaalde resultaat, maar in elk geval: goed gedaan meid, je verdient sowieso een pluim voor al je inzet.Zie je wel, hie ben ik met mijn proficiat. De partij heeft het, zoals enigszins verwacht, slecht gedaan en toch heb jij het maar eventjes gepresteerd om meer dan 1000 stemmen meer te halen dan in 2003. Wat kan je jezelf dan verwijten? Absoluut niets, je moet trots zijn op jezelf, net zoals je kiezers trouwens…”

► “Hilde en ik (fred) willen je proficiat wensen met je 4.869 stemmen als 1ste opvolger voor de kamer. Misschien doet onze naam niet meteen een  belletje bij jou rinkelen want je kent tenslotte zoveeeeeel mensen. Hilde en ik (verpleegkundigen uit Leuven) zaten naast jullie in het vliegtuig richting Bangkok een paar jaren geleden waar je vertelde over je schepenambt in Meise.     Ik hoop dat je politieke ambities verder mogen ingevuld worden maar daar twijfel ik  geen ogenblik aan. Je gedrevenheid en je energie (las eventjes je dagboek) vertellen mij dat je uit het goede hout bent gesneden. Daarom ook heb ik goede vrienden gevraagd (uit Beigem, Grimbergen en Strombeek) om voor jou te stemmen. Nog veel succes Virginie en misschien wel tot later. »

► « Hi Virginie, Ik sta echt verbaasd van de uitslag. Ook van de Spa in feite. Zij betalen zwaar. Ik begrijp het niet goed. En ook de VLD is jammergenoeg een beetje “gestrafd”.  Blijkbaar is de hele vlaamse bevolking door de media op sleeptouw genomen. Zij zeggen al lang dat Leterme het zo goed gaat doen. Waarom zeggen ze dat ? Maar wat straffer is ……………. dat gebeurt dan ook. Dus de impact van de media is denk ik o zo belangrijk.  Ik vind jouw voorkeurstemmen heel goed. Je moet niet vergeten dat je daar tussen kleppers staat, die al jaren serieus bezig zijn. En je hebt meer stemmen dan sommige van die kastaars. Proficiat. Je staat er. You got the looks, you got the brains. Je kan in alle rust de volgende verkiezingen voorbereiden. Geregeld positief in het nieuws komen. Af en toe een goed plaatselijk initiatief nemen. Dat vergeten de mensen niet. Veel succes en vooral veel plezier.”

► « Dag Virginie, Ik vermoed, al hoop ik mij te vergissen, dat zondag 10 juni 2007 niet meteen als dé hoeradag van je leven zal geboekstaafd worden.Als dat al zo zou zijn, neem het dan niet persoonlijk, je werd meegesleurd in de neerwaartse spiraal van je partij.Laat de moed evenwel niet zakken, er komen nog kansen. Klasse haalt altijd zijn slag thuis! En indien je het echt moeilijk zou hebben: neem eens een blanco A4-tje en schrijf er eens op wat je allemaal al bereikt hebt in je jonge leven en geconsolideerd hebt. Er zijn er zovelen die je zoveel kunnen benijden.Trek je daaraan op om deze grauwe passage door te komen. Ik klets hier wat uit mijn nek: misschien gaat het je allemaal beter af dan ik meen te moeten vermoeden.”

► « Beste Virginie, 4869 stemmen, dat mag je als een persoonlijke overwinning beschouwen hé, + 30% in een neerwaarts partijklimaat.Bij deze wens ik je van harte te feliciteren.Geniet ervan. Aan toptrainers doe ik soms eens volgende uitspraak, die ook voor jou van toepassing kan zijn: “Sukses is het onvermijdelijke gevolg van “goe bezig” zijn!” Neem heel even de tijd om hierover na te denken, wil je?”

Ik opnieuw op de lijst zal staan voor de verkiezingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers op 10 juni 2007. Ik kreeg deze keer de eer en het vertrouwen 1ste opvolger te staan! De lijst ziet er (voorlopig) als volgt uit:

Effectieven

1 Maggie De Block Merchtem
2 Van Biesen Luk Kraainem
3 De Ro Jo Vilvoorde
4 De Knop Irina Lennik
5 Vanhaeleweyck Michel Asse
6 Agneessens Johan Pepingen
7 D’Herden Katleen Sint-Pieters-Leeuw
8 Selleslagh Chris Grimbergen
9 Janssens Dirk Dilbeek
10 Herremans Marie-Jeanne
11 De Smedt Regine Galmaarden
12 Libert Valerie Brussel
13 Maukendy Amabilis Brussel
14 De Greef Alain  Beersel
15 Dey Madeleine Machelen
16 Van Den Brande Paul  Wemmel
17 Luypaert Lydia Zemst
18 Vandenput Tim Hoeilaart
19 Servranckx Karel Steenokkerzeel
20 Ockermann Wiske  Zaventem
21 Cortois Willy Vilvoorde
22 Neyts Annemie Brussel


Opvolgers

1 VIRGINIE DE KLIPPEL Meise
2 Zelderloo Walter Dilbeek
3 Ampe Els Brussel
4 Vleminckx Kevin Grimbergen
5 Convents Steve Ternat
6 Van Hee Stefan Brussel
7 Tordeur Katia Gooik
8 Asselman Katie Liedekerke
9 De Schouwer Yves Londerzeel
10 Guns Dominique Affligem
11 Vermeiren Francis Zaventem
No comments yet

COMMENT

*