October 08, 2012
Wisdom comes from living


Zondag 7 oktober 2012

Folder Virginie buitenzijdeFolder Virginie binnenzijde3 dolle dagen Westrode, 7 oktober 2012Zondagmorgen uitslaapdag? Niets is alweer minder waar, de plicht roept! Ik sta op om 7.15 uur en maak mij klaar. Ik trek vervolgens mijn stapschoenen aan voor een flinke ochtendwandeling. We beslisten met Open Vld om de laatste vijf dagen vijf folders te bussen: steeds kandidaat uit de top vijf met vier andere kandidaten erbij. Amper tekst maar folders waarbij de beelden voor zich spreken. Achteraan staat ook steeds de volledige lijst met foto’s. Onbetaalbaar met de post dus een heus werk om de 8.250 brievenbussen die onze gemeente telt te verdelen over 25 kandidaten.

Op de folders staat trouwens ook vermeld dat we de handen uit de mouwen steken voor jullie. Op zaterdag 13 oktober as tussen 10 en 13 uur organiseren we een carwash op de Veilinglaan (nummer 56). Voor amper één euro wordt uw auto er gewassen. U bent dus van harte welkom hierop!

Mijn ronde neemt een tweetal uren in beslag. Ik heb hierbij het grootste respect gekregen voor onze postbodes die dit werk dagelijks doen, door weer in wind met de ene brievenbus al beter toegankelijker dan de andere. Een miskend beroep!

Na mijn ‘ochtendwandeling’ is het de hoogste tijd om naar Sint-Brixius te gaan. Daar begint om 10.30 uur de viering ter ere van 25 jaar zangkoor. Pastoor Marcel De Pauw gaat de dienst nog eens voor. Het voelde een beetje als ‘thuiskomen’: ik heb in Eversem gewoond tot ik 27 jaar was en bovendien ben ik er ook nog een drietal jaar misdienaar en lector geweest. Ik kon en wou dus niet ontbreken op deze uitzonderlijke viering. Leuk trouwens tijdens de receptie heel wat bekende gezichten en gewezen buren terug te zien.

Rond 12.30 uur vervolg ik mijn dag richting parochiehuis in Westrode. Daar gaat dit weekend het eetfestijn door van de parochieploeg van Westrode. Deze keer ben ik er als enige van Open Vld aanwezig maar dat houdt mij niet tegen. Eten moet ik toch dus ik kan evengoed de vrijwilligers aldaar steunen. Mensen genoeg ook die ik ken om bij aan te schuiven aan tafel.

Dankzij de vlotte bediening ben ik tegen 13.45 uur op de 3 dolle dagen in Westrode. Net op tijd om nog de lingerieshow mee te pikken van Anne Saterdagh (Londerzeel). Wanneer Jo Vally om 15.15 uur aan zijn optreden begint, zijn ook medekandidaten Gunther, Linda en Roger aanwezig. Jo Vally noemt ons de ‘politieke tafel’ en bezorgt ons de nodige aandacht en publiciteit. Mooi meegenomen in volle campagne. Bedankt Jo (ook trouwens voor uw lieve compliment naderhand), de sfeer zat er trouwens goed in!

Als slot van de 3 dolle dagen bedanken Eddy en Marleen de vele sponsors voor hun steun met een mooie receptie. Ook alle Open Vld-kandidaten zijn uitgenodigd en we zijn met veel goed zichtbaar aanwezig. Dikke proficiat Eddy en Marleen voor de eerste editie van de 3 dolle dagen. Wees maar fier op jullie event!

Ik praat na met vele mensen. Zo ook met Tiny en Johan. Tiny leerde ik onlangs kennen op haar opendeurdag. Vanavond bedenk ik mij dat ik – raar maar waar – mogelijk zelfs nieuwe vriendinnen zal overhouden aan deze campagne (Nathalie, Patricia, nu ook Tiny). Eén voor één vrouwen die ik eigenlijk beter wil leren kennen omdat het echt wel klikt. Zoiets voel je gewoon. It makes me happy!

Omstreeks 20 uur keer ik huiswaarts. Steeds meer mensen zeggen mij ook ‘als ik u niet meer zie dan wens ik u veel succes’ … Goed bedoeld uiteraard en superlief maar ik word daar echt emotioneel van.

Thuisgekomen bel ik nog naar wat mensen die berichten lieten, beantwoord ik enkele emails, onderteken ik nog enkele brieven en ruim ik wat op. Een goed warm bad en een sedergine vormen de ‘ideale’ afsluiter van het weekend. Tegen 22.45 uur kruip ik mijn bed in. Het lijkt wel alsof ik geen weekend heb gehad. Dat hoort er nu eenmaal bij in campagnetijd.

Bedankt ook aan familie en vrienden die vandaag hun vrije tijd opgaven om mijn flyers te bussen. Ik heb intussen dagelijks honderden bezoekers op mijn webstek om mijn dagboek te lezen. Beste bewijs dat de flyers niet onopgemerkt voorbij gaan. Mooie waardering alvast voor de tijd en moeite die ik daar (met veel plezier) in investeer. Het doet trouwens ook plezier als ik zoals vandaag weer complimenten krijg zoals ‘dankzij uw dagboek weet ik wat campagne voeren inhoudt. Het is alsof ik het zelf beleef’. De politiek tastbaar maken en dichter bij de mensen brengen, dat is voor mij het doel van mijn dagboek.

In de marge vandaag een citaat van Anthony Douglas Williams:

‘Knowledge comes from learning. Wisdom comes from living.’

Kennis is inderdaad belangrijk. Vanuit dat besef ook studeerde ik rechten in de hoop dat dit een goede basis zou vormen voor mijn verdere carrière. Wijsheid doet men echter op uit ervaring, door hetgeen we – met vallen en opstaan – meemaken in ons leven.
No comments yet

COMMENT

*