October 10, 2012
Onderschat niets!


Dinsdag 9 oktober 2012We vliegen erin vandaag. Ik ga van start met de promotie van onze carwash van zaterdag aanstaande. Ik creëer een evenement op Facebook en verstuur een persbericht.

In het Nieuwsblad van vandaag wordt aandacht besteed aan de waterproblemen in heel wat gemeenten. Voor Meise worden Roger en Jos Emmerechts aan het woord gelaten. Deze laatste vermeldt enkel Middelveld en Blauwenberg waar er nog gevaar is. Dit is volgens mij een onderschatting van het probleem daar ook nog Heimbeekveld en andere straten soms overstromen. Voor wie ziets meemaakt, is dit een ramp. We moeten derhalve alert blijven en als gemeente preventief de nodige maatregelen nemen om dit overstromingsgevaar maximaal te beperken.

Via verschillende kanalen (mijn webstek, Facebook, Linkedin, …) blijven ook emails toekomen van mensen die mij succes wensen voor zondag. Ik probeer ze ook zoveel mogelijk en zo snel mogelijk bondig te beantwoorden. Aan alle verzenders bij deze reeds een dikke dankjewel. Weet dat deze berichten mij echt wel raken en heel veel plezier doen en nog meer stimuleren. Net als bij de voorbije verkiezingen bewaar ik ze ook. Ik print ze af, steek ze in een map en koester ze. Ze komen alleszins van pas op momenten dat ik het moeilijker heb …

‘Je ziet wel zondagavond. Zelfs als het slecht zou uitvallen, zullen er heel wat zaken zijn waarop je fier en waarover je tevreden kan zijn. Maar geloof nu vooral dat het goed afloopt. Vergal die laatste dagen niet met iets waarvoor je niet méér kan doen dan je reeds deed.’  Bedankt M!

Ongevraagd – en bijgevolg des te onverwachter ook – post ex-collega Bertrand vandaag een aanbeveling op mijn Facebookprofiel en roept hij de mensen op om voor mij te stemmen. Zo ook geeft Tom vandaag via Twitter een ‘eerste stemadvies’ weg met mij erbij. Bedankt aan hen beiden. Net zoals de rubriek citaten op mijn webstek en de quotes op mijn persoonlijke folder zijn de meningen van anderen over mij stukken belangrijker dan hetgeen ikzelf te vertellen heb. Er bestaat niets beters dan ‘mond aan mond’ reclame. Daar draait het ook zondag om: mensen overtuigen om bewust te kiezen voor Open Vld en voor mij.

Laatste week voor de verkiezingen dus is het inderdaad alle hens aan dek. Ik keer huiswaarts omstreeks 14.30 uur en vat zonder dralen mijn derde busronde aan, deze keer met de medewerking van mijn broer. Komt van pas want vandaag heb ik de folder van Jan en het smoelenboekje te bedelen. Bewaar dit laatste alvast, het geeft u een handig overzicht van al onze kandidaten samen met hun/onze contactgegevens.

Droog weer vandaag dus de ‘wandeling’ doet deugd. Tegen 16.30 uur ben ik bij onze voorzitter Lucianus. Met z’n tweetjes doen we vanavond huisbezoeken in de wijk in Eversem. Ik ben daar geboren, heb school gelopen in Sint-Brixius en heb er gewoond in de Adenauerlaan tot in 2004. Geen wonder dus dat het nog steeds voelt als ‘thuiskomen’. Des te meer ook wanneer het grootste deel van de inwoners – die er destijds ook al woonden – de deur openen en mij meteen herkennen ‘hier zie, Virginie’. Raakt mij echt. Ik weet nu ook weer des te meer waarom ik ooit terug in die buurt hoop te gaan wonen. We zijn er één grote familie!

Opvallend hoe de aangehaalde thema’s hier weer totaal anders zijn. Geen snelheid noch sluikstorten maar wel de nood aan betaalbare woningen. Vaak hopen mensen dat hun kinderen ooit zullen kunnen terugkeren naar Meise en hier iets kopen. Geen evidente materie maar het verdient wel de nodige aandacht van het komende bestuur. Open Vld pleit hier voor:

-          oprichting van een wooniformatiepunt: dit moet geïnteresseerden een duidelijk overzicht geven van huidige en toekomstige projecten en hen bijstaan in de vaak zeer zware administratieve mallemolen

-          betaalbare huizen en gronden voor eigen inwoners: er moet een halt worden toegeroepen aan de wanpraktijken van de huisvestingsmaatschappijen. Deze zijn veel te gepolitiseerd (CD&V) en moeten dringend transparanter en eerlijker functioneren

Lucianus moet zijn busronde nog afleggen vanavond dus om 19.15 uur houden we het voor bekeken. Ik profiteer ervan om nog een aantal huisbezoeken te doen in mijn eigen straat. Tegen 20.30 uur is het de hoogste tijd om een warm bad te nemen en in de zetel te kruipen. Ik zit intussen met koorts en een vieze hoest dus heel even rusten is geen overbodige luxe wil ik het nog vijf dagen volhouden. Ik plooi intussen de folders voor de twee komende (laatste) dagen, beantwoord nog wat emails en kruip mijn bed in om 23 uur.

De slaap vatten is niet evident. Ik kreeg vanavond telefoon van een vriendin wiens schoonmoeder een hartaanval kreeg gisteren en in kritieke toestand is. 58 jaar … Op 30 oktober aanstaande zal het vier jaar geleden zijn dat mijn mama op 60 jaar overleed aan kanker. Ik weet en besef hoe het aanvoelt mij herinnerend hoe ik op 16 oktover telefoon kreeg dat mama onverwacht werd opgenomen. Ik wens hen veel beterschap en moed. De relativiteit van de politiek overvalt mij vanavond …

In de marge vandaag een citaat van Leopold Koch:

Onderschat niets! Het lot van de mensheid hing eens van een appel af.’

Goede tip: niets onderschatten, op geen enkel gebied. Een banaal feit kan uiteindelijk uitdraaien op iets dat van het allergrootste belang blijkt. Dit geldt ook zo voor een campagne: eens men z’n stemmen kent is het (spijtig genoeg) onmogelijk om te weten op basis waarvan juist mensen hebben gestemd. Een campagne uittekenen is niet evident. Wat mij betreft vind ik het uitermate belangrijk dat ze alle mogelijke zaken en aspecten omvat zoals folders, website, affiches, brieven, huisbezoeken, aanwezigheid, pers, … Niets hiervan kan en mag onderschat worden. Ontbreekt daar iets van dan heb ik een onrustig gevoel. Ik wil het immers héél goed doen voor onze gemeente en haar inwoners. Zij verdienen dat een politicus naar perfectie streeft. En dat doe ik met volle overtuiging, met hart en ziel, en met mijn vermoeid lichaam.  
No comments yet

COMMENT

*