October 11, 2012
Never give up!


Woensdag 10 oktober 2012

Folder 4 Open Vld MeiseBinnenzijde folder 4 Open Vld Meise

Tegen 5.45 uur ben ik weer trouw op post op kantoor. Voor zij die het zich soms afvragen: nee, ik ontbijt niet ’s morgens en ja, uiteraard besef ik dat het geen goede gewoonte is. Misschien moet ik mij inderdaad eens voornemen om daar verandering in te brengen. Rond 7 uur haal ik wel altijd een lekkere warme chocomelk maar daarmee heb ik uiteraard nog niets gegeten.

In het Laatste Nieuws van vandaag staat een ‘laatste stand van zaken voor 14.10 in Meise’. Ik ben blij vast te stellen dat er duidelijke taal wordt gesproken over de voorakkoorden: Open Vld heeft geen voorakkoord en stelt sowieso z’n veto tegen Groen. Bij CD&V is er duidelijk onenigheid: Jos Emmerechts trekt de lijst, Marcel Belgrado duwt maar zegt burgemeester te willen blijven. Marcel was een goede burgemeester, is een vriendelijk man maar is het aan 80 jaar niet de hoogste tijd om de kans te laten aan anderen? Ze bekijken het maar: Open Vld had nooit een sterkere, betere en eensgezindere lijst als nu. Nooit haalde er iemand meer stemmen dan Roger Heyvaert. Hopelijk kan hij weer burgemeester zijn. Ik ben dan ook fier dat ik deze keer medelijsttrekker ben, Roger en ik vormen op alle gebied een complementair duo. Ik hoop dat nu de wil van de kiezer wel gerespecteerd wordt en dat de twee grootste partijen samen in zee zullen gaan.

Ik werk goed door en bestel voor ’s middags een slaatje. Ook vandaag keer ik huiswaarts om 14.30 uur. Ik neem er mijn briefwisseling door (die ook vandaag grotendeels wordt beheerst door verkiezingspropaganda) en vind daarin ook een aankondiging van de heropening van Auberge Napoleon in Meise op vrijdag 19 oktober. Ze organiseren geen openingsreceptie maar schenken een glas champagne bij het eerste bezoek van de genodigden. Originele en vernieuwende formule. Ik wens de familie Stallaert bij deze reeds heel veel succes met hun nieuwe zaak. Ik twijfel er niet aan dat dit een meerwaarde zal zijn voor het culinaire aanbod in onze gemeente (www.aubergenapoleon.be).

Vervolgens werk ik mijn vierde busronde af. Deze keer is het de beurt aan ‘mijn’ folder met binnenin Sonia, Marie, Yolande en Frank. Ik ben trouwens uitermate tevreden over het resultaat van onze drukwerken. Mensen krijgen te veel tekst de jongste dagen en zien graag foto’s. De reacties erop zijn zeer positief. Het doet plezier dat de vele uren voorbereidingwerk renderen. De allerlaatste folder zal morgen worden bedeeld door mijn papa en broer want mijn planning zit dan reeds overvol.

Om 16.15 uur pik ik Yolande op. Vandaag gaan we op ‘tour’ in de aanpalende straten. Lucianus vervoegt ons rond 18 uur. Tot 19.30 uur (het is dan al donker dus overduidelijk dat de dagen serieus aan het inkorten zijn) zetten we alweer ons beste beentje voor. Mijn schriftje (waarin ik de opmerkingen en vragen noteer die de burgers ons meegeven) geraakt goed vol want ook hier krijgen we weer andere zaken te horen:

-          slechte afwatering in Rooststraat (zie nog mijn dagboek van gisteren)

-          te hoge gemeentebelastingen

-          dringende vraag om een KMO-zone door onderrnemers die graag in hun eigen gemeente zouden blijven investerenVooraleer ik Yolande afzet gaan we eerst nog iets drinken in de Klok. Van zoveel te praten, hadden we immers dorst gekregen. We praten met heel wat mensen en keren huiswaarts rond 21 uur. Ik ruim wat op en leg mijn gerief klaar voor morgen.

De slaap vatten om 23.30 uur verloopt weer moeizaam nadat ik bij thuiskomst nog post in mijn brievenbus vond. Men moet maar durven, de arrogantie van de onaantastbaarheid … Meer hierover morgen.

In de marge vandaag een quote die ik las op Twitter:

‘It isn’t the mountain ahead that wears you out; it’s the grain of sand in your shoe’.

De ‘bagage’ die we meesleuren, weerhoudt er ons inderdaad soms van vooruit te gaan en bergen te verzetten. Vooruit kijken en blijven vechten is de boodschap. Enkel zo kan men gelukkig zijn en z’n doelen bereiken.

Zo kreeg ik zelf vandaag ook weer heel wat stof tot nadenken mee van een inwoner uit omliggende gemeente die mij ‘volgt’:

 ‘Hey  Virginie,

Via FB vind ik niet altijd even “praktisch”, vandaar via deze….. 

Niet éénvoudig, vermits ik jou een redelijk aantal zaken op een beknopte manier wil vertellen. 

Ik ben ervan overtuigd dat jij op regelmatige tijdstippen jouw persoonlijke “swot”-analyse maakt en ten volste beseft wat je voor JEZELF en voor ANDEREN doet en betekent, zowel op maatschappelijk als professioneel vlak. 

Ik besef, als buitenstaander (lees = niet-inwoner van Meise) dat je je afvraagt, hoe kan hij nu over mij oordelen (?), maar ik wil echter niet over jou oordelen, maar eerder beschrijven welke indruk ik van je heb en hoe ik het interpreteer. 

Virginie, de manier waarop (uiteraard de bevindingen via de FB foto’s en artikels) je met mensen omgaat, de charmante gemeende glimlach die je steeds toont, de enthousiaste, maar eveneens doordachte (website ed.) manier waarop je jouw campagne aanpakt en nog tal van kenmerken die ik in jou bemerk,  zullen wel hun vruchten afwerpen hoor.

Je zorgt, door tal van initiatieven, dat jij jezelf dichter bij de maatschappij (lees=mensen) brengt, want de burger heeft nu éénmaal nood aan het feit dat beleidsmensen ogen en oren hebben voor hun problemen en verzuchtingen.

Ik heb al een paar maal gemerkt, op basis van jou “tussenkomsten” en uiteenzettingen die ik her en der lees, dat je recht voor de raap bent……. mensen appreciëren dat en dat loont op termijn! 

Ik wil nog even iets kwijt over jou “vertwijfeling”.

Ik kan mij vergissen hoor, maar is het echter niet typerend voor mensen die de lat voor zichzelf hoog leggen, dat er soms een moment van aarzeling optreedt, net omdat je vreest dat je juist al de zaken waarvoor je werkt, ijvert en garant voor staat, niet in praktijk zal kunnen omzetten?  Never give up !!!

Don’t worry. Ooit, en je moet volharden, dan zullen al  jouw voorafgaande inspanningen beloond worden, ben ik zeker van en…. euh… BTW, je hebt eigenlijk ook al heel wat bereikt, niet  ?!

 Een “klein” (nou ja klein) voorbeeld  :  Maggie De Block (natuurlijk ken ik jouw mening niet over haar) …. maar toch als voorbeeld te stellen : jarenlang naarstig achter de schermen gewerkt…..en kijk…… de rest kan je zelf invullen…..  

Ik zou nog pagina’s willen/kunnen doorgaan over van alles en nog wat (misschien moeten we dat bij gelegenheid maar ’ns doen hé)….  

maar wil ik jou hiermee een hart onder de riem steken, niet alleen voor komende zondag, want hopelijk blijft iemand van jouw kaliber en met zulk een flair en “panache” er verder tegenaan gaan !!!

Ziezo, op een drafje….. in  A Nutshell and with humble respect, 

Met de beste groeten’

Bedankt G, ik weet bij deze weer wat gedaan na zondag. Zelfanalyse zal dan meer dan ooit aan de orde zijn!
No comments yet

COMMENT

*