October 08, 2012
Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late


Vrijdag 5 oktober 2012

Debat Knodde 5 oktober 2012Laatste dag van de werkweek. Het weekend belooft geenszins rustiger te worden maar niettemin blij dat het weekend is.

Internationale dag van de leerkrachten vandaag. Een bijzonder woord van dank aan elk van hen voor hun geduld en inzet is hier dan ook zeker op z’n plaats. Al te vaak immers wordt hun taak en rol onderschat: zij liggen aan de basis van ieders leven en carrière. Geen sinecure als u het mij vraagt in tijden waarin kinderen en jongeren steeds mondiger worden. Grote waardering dus!

Voor Open VLD moet ieder kind in onze gemeente de kans krijgen om in zijn leefomgeving school te lopen. Wij streven er ook naar om alle onderwijsinstellingen in de gemeente op een gelijkwaardige manier te ondersteunen, met respect voor de eigenheid en de autonomie van de scholen. Ook de academie voor woord en muziek van Meise-Wolvertem speelt een belangrijke rol in de individuele artistieke opleiding van de kinderen en moet een ontmoetings- en vormingsplaats blijven voor onze inwoners.

Samen met collega Bart heb ik deze voormiddag een meeting bij een klant. Verder doorwerken geblazen vandaag, ik weet wat gedaan.

Ik keer tijdig huiswaarts want geen tijd te verliezen met de vrijdagfiles die door de regen nog langer zijn. Om 16 uur heb ik immers afspraak bij Beaut’Ann voor het bijwerken van mijn nagels. Handen en voeten (laatste keer dit jaar): daar ben ik toch zo’n twee uur mee zoet. Niet getreurd, we hebben elkaar altijd veel te vertellen. Anneke is echt een knappe en hardwerkende madam, een voorbeeld voor velen.

Tegen 18.30 uur komen Bert en Melissa toe bij mij. Samen met mij (Marie verkoos uiteindelijk als jongere liever het debat te volgen van op de zijlijn) worden zij vanavond voor de leeuwen gegooid op het debat georganiseerd door jeugdhuis Knodde. We nemen nog rustig even onze drie thema’s door: Bert financiën, Melissa mobiliteit en ikzelf jeugdinfrastructuur.

We vertrekken tijdig naar daar: op tijd komen vermijdt nodeloze stress.

Met enige vertraging gaat het debat – gemodereerd door vorige voorzitters (Bart en Willem) van jeugdhuis Knodde – van start omstreeks 20 uur 15. Zaal de Muze zit goed vol. Geen wonder vermits dit spijtig genoeg het enige debat is dat plaatsvindt in onze gemeente in aanloop naar de verkiezingen. Dikke proficiat alleszins aan Knodde voor de vlekkeloze organisatie. Enkele heikele thema’s komen aan bod en aan de feedback nadien te horen vonden de aanwezigen het interessant hierover eens de uiteenlopende meningen van de verschillende partijen te horen.

Wie het – raar maar waar – het zwaarst te verduren kreeg (vooral ook tijdens de rondvraag) was CD&V. Hun schepen van jeugd Wim Verbeke (alias Scheet) blonk alweer uit door zijn afwezigheid. Dit was de jeugd geenszins ontgaan en graag hadden ze nochtans van hen vernomen waarom niet werd geïnvesteerd in jeugdinfrastructuur tijdens de voorbije zes jaar EN waarom het budget van sport minstens vijf keer zo groot is als dat voor de jeugd …

De avond wordt afgesloten omstreeks 23 uur. Ik blijf er nadien nog wat nakaarten met heel wat mensen tot 0.45 uur. Hoe graag ik vervolgens ook nog mee ‘op stap’ zou willen gaan, mijn gezondheid en vermoeidheid laat het niet toe. Ik moet het immers ook nog een week zien vol te houden. Ik keer dus huiswaarts, relax nog heel even voor tv en kruip mijn bed in iets na 01 uur.

In de marge verwijs ik naar een quote dat ik onlangs las in een tijdschrift:

‘ Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late’

De tijd vliegt, de jaren gaan voorbij en we worden snel ouder. Gelukkig staat er op ‘wijsheid’ geen leeftijd en zijn we nooit te oud om te leren.

No comments yet

COMMENT

*