October 05, 2012
Be too busy to have time for regrets


Donderdag 4 oktober 2012Trouw op post vliegen we er weer in om 5.45 uur. Mijn keelpijn is beter maar intussen heeft er een lastige hoest de kop opgestoken. Maar goed, er zijn ergere zaken, dat overleven we wel. Ik vergeet deze voormiddag ook niet mijn schoonzusje te smsen, zij verjaart vandaag.

Ook vandaag heb ik een halve dag verlof genomen. Omwille van de campagne en verkiezingen ben ik dit jaar niet met vakantie geweest. Zo heeft elk nadeel ook z’n voordeel want daardoor heb ik gelukkig nog wat verlof staan dat ik links en rechts kan opnemen.

Om 12.30 uur heb ik afgesproken met Noukie (Anouk, Druivenkoningin 1997 – mijn voorgangster en bovenal een supervriendin – in de shopping van Woluwe. We lunchen er gezellig samen (bedankt lieve Noukie voor het welgekomen ‘verzetje’ en voor het feit dat je mij heel even niet aan de politiek deed denken en er ook geen vragen over stelde). Vervolgens gaan we samen nog even shoppen: Noukie vindt een kleedje voor Heidi’s trouw en ik koop kousen voor dat huwelijk. Gelukkig want geen idee wanneer ik die anders nog zou kunnen gaan halen. Ik geef Noukie ook de flyers mee die ze dit weekend voor mij gaat bussen. Bedankt aan haar en de andere vrijwillige ‘bussers’ die mij hiervoor een handje toesteken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

Tegen 14.45 uur keer ik huiswaarts. Ik beantwoord er wat telefoons en emails en onderteken nog wat brieven. Bij de briefwisseling vandaag zit onder meer De Streekkrant (met mijn advertentie erin), onze Burgerkrant (ook deze ziet er weer goed uit, vergeet zeker niet het recept te lezen van sterrenkoks Roger en mezelf) en een kaart van burgemeester Belgrado. Hij is er klaar voor om nog zes jaar burgemeester te zijn. Laat er geen twijfel over bestaan: Marcel (Belgrado) is een bekwaam en ervaren politicus en hij was zes jaar lang burgemeester. Ik zeg ook niet dat er een maximum leeftijd moet worden gezet op politieke mandaten maar Marcel is 80 jaar. Is het niet stilaan tijd om te verjongen? Ik betreur het dat sommige politici geen afscheid kunnen en willen nemen en hierdoor nieuwe talenten kansen ontnemen.

Om 16.30 uur ga ik weer op pad, deur aan deur. Tenslotte draait campagne bovenal daarrond: mensen aanhoren en zien wat ze verwachten van de personen die zes jaar lang de gemeente gaan besturen. Veel tijd heb ik vandaag niet want tegen 18.30 uur sta ik in de Muze waar de deelnemers aan de bebloemingswedstrijd worden verwacht. Ook Roger, Nancy en Jonathan zijn van de partij. Mooi initiatief alvast: het zet de mensen ertoe aan extra aandacht te besteden aan hun (voor)tuin wat het ook des te mooier maakt voor de voorbijgangers. We praten er met heel wat mensen en volgen een deel van de voorstelling.

Tegen 19.50 uur houden we het noodgedwongen voor bekeken daar we worden verwacht op de (Open Vld) bestuursvergadering in de Lindeboom, de laatste voor de verkiezingen. Onze voorzitter Lucianus heeft vandaag eerst een andere belangrijke afspraak zodat hij mij heeft gevraagd om de vergadering te leiden. Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen heeft er zin in en we gaan er nog een extra lap op geven tijdens de laatste tien dagen.

Omstreeks 22.15 uur ronden we de vergadering af. Lucianus, Melissa, Bert en ik praten nog even na over het debat waaraan we morgen deelnemen. Tegen 23 uur gaan we met Jo, Lucianus, Suzy, Roger, Linda, Gunther, Denis en ik nog even een kijkje nemen in de Volle Pot. Dany en Marie-Jeanne (Volle Pot) steunen ons reeds maandenlang en dus is het niet meer dan normaal dat we ons daar geregeld eens laten zien.

Het is reeds 0.30 uur wanneer ik in mijn bed kruip. Dit wordt weer een (te) korte nacht maar niet getreurd, het ‘weekend’ staat voor de deur …

In de marge citeer ik een quote van Angela Wright:

‘Be too busy to have time for regrets.’

Of men daarvoor te druk bezig moet zijn, weet ik niet maar met spijt koopt men niets. Gedane zaken nemen geen keer. Het leven is al zo kort. Laten we genieten van elke dag en vooruit kijken. Alleszins, als ik dan toch spijt moet hebben dan liever van iets dat ik heb gedaan dan van iets dat ik naliet te doen!    
No comments yet

COMMENT

*